Op de praatstoel bij Hakan

Op 3 februari 2020
waren we er weer, om 18.00 uur in de zaak annex buurthuis van Kapper Hakan aan de E. Heimansstraat.
Naast vele bewoners uit Poelenburg begroetten we burgemeester Hamming van Zaanstad, wijkadviseur Jochem Sellies, teamchef van de politie Sherwin Tjin-Asjoe en de wijkagenten Cengiz Guney en Mustapha Cham.
Door de grote toeloop moest een aantal bezoekers genoegen nemen met een staanplaats, niettemin werden ook zij voorzien van thee, koekjes en baklava.

Deze derde bijeenkomst
van gemeente, politie en Poelenburgers stond opnieuw in het teken van “roept u maar”; iedereen kon een vraag of onderwerp ter discussie brengen.
Zo kwam het Actieplan Poelenburg & Peldersveld aan de orde, wat er vanuit dat plan in de wijk gebeurt en is gebeurd. Vragen over de verkeers- en parkeerproblemen in de wijk en hoe op een vlotte manier de wijk in en uit te komen leidden tot een soms stevige discussie.
Waardering was er voor de vermindering van grofvuil op straat; zwerfafval blijft echter een storend, maar nauwelijks oplosbaar probleem.
Veel aandacht ook voor buurtpreventie en de bestrijding van criminaliteit, hoe de politie dat aanpakt en waar er medewerking van bewoners wordt verwacht. Niet te vergeten het standpunt van de burgemeester aangaande preventief fouilleren in de wijk.
We ontlokten de burgemeester de toezegging dat de om onbekende redenen afgelaste bewonersavond over “Meld misdaad anoniem” alsnog wordt gehouden.
Vanzelfsprekend kwam ook de sloop van en nieuwbouw op de plek van de Spaghettiflat nog even voorbij.

Een uur na aanvang
bleef er nog genoeg te bespreken over, maar was de tijd “op”.
Na een dankwoord voor de spreekwoordelijke gastvrijheid van Haken en aan de aanwezigen toog iedereen huiswaarts.
Echter niet nadat een beroep was gedaan op ieders komst naar de bewonersbijeenkomst van de volgende dag in De Tulp in Peldersveld, waar “Het Pact” voor Poelenburg en Peldersveld tussen gemeente en menige instelling zou worden bezegeld.